Edvard Munch Collection

Edvard Munch var en norsk maler og grafiker som regnes blant verdens mest betydningsfulle kunstnere. Munch er særlig kjent for sin symbolbruk med dramatisk fargespråk og enkle linjer. 

Temaer som død, kjærlighet, seksualitet, sjalusi og angst, stod sentralt i hans tidlige bilder som han samlet i det han kalte Livsfrisen. Med sine ikoniske og eksistensielle bilder var han en foregangsfigur for ekspresjonismen fra århundreskiftet og frem til sin død på Ekely i 1944.

I vår Edvard Munch Collection finner du blant mange andre Madonna, Kyss, Melankoli og selvsagt "Skrik" som  er blitt kalt "kunsthistoriens nest mest kjente bilde" etter Mona Lisa. Den bleke figuren med det åpen munn og desperate uttrykk har til og med fått sin egen emoji. 

"Der skal ikke længere males interieurer og folk som læser og kvinner som strikker.  Det skal være levende mennesker der puster og føler og lider og elsker. Jeg skal male en række slike bilder. Folk skal forstå det hellige ved det og de skal ta hatten af som i en kirke"

Edvard Munch