Gå til innholdet

Harald Sohlberg - Nasjonalromantikk og natur

Harald Sohlberg (1869-1935) var en norsk maler som er mest kjent for sine landskapsmalerier. Han ble født i Røros og vokste opp med en sterk forbindelse til norsk natur, noe som har blitt en gjennomgående tema i hans kunst. Sohlberg begynte å studere kunst på Christiania Kunstakademi i 1887, og etter å ha fullført sine studier, reiste han til Paris for å fortsette å utforske sin kunstneriske uttrykk.


Sohlbergs landskapsmalerier er kjennetegnet av en intens fokus på lys og farge, og hans evne til å fange natursceneriet på en unik og poetisk måte. Hans mest kjente verk, "Vinternatt i Rondane", er et eksempel på dette. Maleriet er et vakkert landskap som viser en vinterkveld med månen og stjernene som skinner over de høye fjellene. Sohlberg formidler en følelse av ro og stillhet gjennom sin bruk av kalde, blå toner og en atmosfærisk stil.

Sohlbergs kunst har blitt hyllet for sin estetiske skjønnhet og hans evne til å formidle en dyptgående følelse gjennom sine arbeider. Hans malerier er blitt sammenlignet med impresjonistene, og han er ofte omtalt som en av Norges mest betydningsfulle malere. Sohlberg døde i 1935, men hans arbeider lever videre som en påminnelse om hans talent og kunstneriske innsats.

Adresse
Grundingen 6, 0250 Oslo
Telefon
92991120
E-postadresse
mb@artattack.no
Foretaksregisteret
927303280
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business